Posebne naloge zahtevajo posebne rešitve - Hänel Lean-Lift®!

Hänel Lean-Lift®

Samodejno „visoko skladišče v omari“.

Prilagodljivost, učinkovitost in prihranki

Gospodarnost, učinkovitost in ekološkost – to so zahteve, ki jih mora izpolnjevati sodobna intralogistika. S Hänel Lean-Lift® vam ponujamo prvovrstni, visokotehnološki sistem za organizacijo skladiščenja in ravnanje z materiali, ki prihrani čas, prostor za shranjevanje in stroške, ter omogoča veliko bolj učinkovit potek dela. 

Samodejno „visoko skladišče v omari“ Hänel Lean-Lift® je racionalizacija skladiščenja in zaščita blaga v enem. V središču tega zaprtega sistema je računalniško krmiljeno dvigalo za pozicioniranje – “ekstraktor”. Pred in za njim so vsebniki oz. police za shranjevanje. Tukaj se izdelki shranjujejo v razdelkih, optimiziranih po višini. Do shranjevalnih mest se dostopa samodejno pod elektronskim nadzorom s pomočjo ekstraktorja, ki shrani ali naloži želeni vsebnik. Blago se nato dostavi na območje za iskanje na pravilni ergonomski višini. 

To domiselno načelo najde uporabo v najrazličnejših panogah. Uporablja se v sektorjih medicinske tehnologije in elektrotehnike (za katere so možne različice ESD) ter tudi v avtomobilski, letalski in farmacevtski industriji ali v strojništvu, pri maloprodaji ali grosistični dejavnosti. Lean-Lift® je idealen kot kratkotrajno skladišče, za odpremo, proizvodnjo ali trgovino.

Hänel Lean-Lift® - koristi, ki govorijo same zase

Vrhunska tehnologija „Made by Hänel“

Leta 1953 je Gerhard Hänel ustanovil podjetje za pisarniško opremo „Hänel Bürosysteme“. Leta 1957 je podjetje Hänel že serijsko proizvajalo sisteme po načelu vrtiljaka. Bili so prvi tovrsten proizvajalec v Evropi. Danes sisteme Rotomat® in Hänel Lean-Lifts® proizvajajo v treh proizvodnih obratih in jih izvažajo po vsem svetu. Hänel ima distributerje v več kot 50 državah. Inovacije in zmogljivosti, dinamika in ideje, nove tehnologije in timski duh so Hänel postavili na mesto enega vodilnih ponudnikov sistemov za shranjevanje in organizacijo. 

Več kot 60 % več prostora

Hänel Lean-Lift® uporablja razpoložljivo višino prostora, podobno kot visokoregalno skladišče ali miniloadni sistem. Za razliko od teh pa shranjuje blago tako, da je prostor zanj optimiziran po višini. Tako dosežete največjo zmogljivost shranjevanja na minimalnem območju tlorisa. Bolj ekonomično izkoriščanje prostora, namenjenega skladiščenju, zmanjša vaše stroške.

Ergonomski in varen

Ergonomsko oblikovanje zmanjšuje fizično obremenitev zaposlenih pri delu. Hänel presega zahteve današnjih varnostnih standardov.

Učinkovitost

Številna podjetja po vsem svetu uporabljajo Hänel Lean-Lift® za povečanje stroškovne učinkovitosti njihovega skladiščenja in ravnanja z materiali. Hänel ponuja tudi posebne funkcije, ki sistemu Hänel Lean-Lift® omogočajo še večjo učinkovitost. Eden od vrhuncev je Hänel EcoDrive® – učinkovita predelava energije s Hänel Lean-Lift®.

Hitreje opravljeno delo

Hänel Lean-Lift® v nekaj sekundah vnese zahtevani artikel v dostopno območje na optimalni ergonomski višini. Naš moto je blago k človeku namesto človeka k blagu. Časi dostopa so bistveno zmanjšani, učinkovitost izpolnjevanja naročil pa se bistveno izboljša.

Optimalno upravljanje delov

Sodobni Hänelovi mikroprocesorski krmilniki se lahko uporabljajo kot samostojni sistemi za upravljanje zalog ali pa komunicirajo z drugimi sistemi za obdelavo podatkov. V vsakem trenutku je zagotovljen ažuren pregled inventarja.

Zavezani smo k varstvu okolja

Samoumevno je, da proizvodnja v naših treh obratih ustreza najnovejšim okoljske smernicam. Uporabljamo samo okolju prijazne materiale, ki jih je mogoče reciklirati. Vendar ne gre samo za proizvodnjo, ki je v skladu s Hänelovimi ekološkimi načeli – takšen je celo Hänel Lean-Lift® sam. Poleg tega Hänel EcoDrive® prispeva k zmanjšanju emisij CO2.

Prava odločitev

Če želite izboljšati svoj pristop k intralogistiki in zmanjšati stroške, se vsekakor najprej pogovorite s Hänelovimi strokovnjaki. Prisluhnili vam bomo in razvili vašo lastno, po meri oblikovano rešitev za intralogistiko.