Inteligentna tehnologija, enostavna integracija.

Krmiljenje & programska oprema

Sistem z možgani! Upravljanje skladišča brez pomanjkljivosti.

Upravljanje po vaši meri

Kot eden od vodilnih proizvajalcev samodejnih skladiščnih sistemov po načelu vrtiljaka in navpičnega dvigala je Hänel vseskozi na čelu razvoja in integracije programske tehnologije za krmiljenje in nadzor.

V osemdesetih letih prejšnjega stoletja je Hänel začel razvijati lastne visoko zmogljive sisteme za krmiljenje. Od leta 2004 lahko podjetja integrirajo Hänelove krmilnike v lastne sisteme s pomočjo Etherneta. Hänel je kot pionir že leta 2006 lansiral tehnologijo zaslonov na dotik.

Danes pametni nadzorni sistemi in odprta arhitektura Hänelovih sistemov omogočajo integracijo v praktično vsako IT okolje. Ena od ključnih koristi je “middleware-free” povezljivost Hänelovih sistemov za shranjevanje s široko paleto ERP sistemov prek vmesnika SOAP.

Kot del standardne ponudbe so vam na voljo krmilniki MP12N. En sistem vam ponuja kar štiri načine delovanja in se s tem prilagodi vašim potrebam.

MP12N - en sistem krmiljenja, štirje načini delovanja

MP12N-StandAlone: maksimalna uporabnost in prijaznost uporabniku

Kompaktni krmilnik za Hänel shranjevalne sisteme s samostojnim, celovitim sistemom upravljanja, ki vključuje številke artiklov, mesta shranjevanja, količine zalog, minimalne zaloge in druga podatkovna polja.

Ima USB vmesnik in dva serijska vmesnika RS 232 za skener črtne kode, bralnik značk in druge zunanje naprave. Vgrajeni vmesnik Ethernet omogoča brezhibno povezavo z gostiteljskimi sistemi. Funkcija prioritete dostopa zagotavlja, da se pogosto uporabljeni vsebniki hranijo bližje dostopni točki. Posebna funkcija skrbi, da ob premikanju zalog ne pride do  neuporabljenega prostora.

Podatki so shranjeni na kompaktnih flash karticah. Skupaj z varnostnimi kopijami to zagotavlja, da se podatki ne izgubijo, tudi če pride do izpada električne energije ali če je sistem izklopljen. Vsebine pomnilnika so vedno posodobljene. Podatke je mogoče izmenjati s katerim koli sistemom ERP in omrežnim tiskalnikom. Vgrajeni spletni strežnik omogoča tudi nalaganje podatkov za shranjevanje prek brskalnika na osebnem računalniku, ki je povezan z istim lokalnim omrežjem kot Hänelove shranjevalne enote.

Številne možnosti konfiguracije vam omogočajo prilagojen obseg funkcij.

MP12N-HostData: hitra povezljivost z vašim sistemom upravljanja zalog

Nadzorna tipkovnica na dotik nudi ergonomski položaj pri delu. Naročila za prevzem in oddajo se ustvarijo v vašem sistemu za upravljanje zalog in v podatkovni obliki posredujejo v skladišče. Naročila se nato obdelajo v optimiziranem vrstnem redu.

Krmilnik si lahko naenkrat zapomni in upravlja z do 5000 artikli. Z možnostjo predhodnega pozicioniranja so vsa dvigala v skupini pozicionirana istočasno. Vsaka potrjena operacija je sporočena vašemu sistemu za upravljanje kot rezervacija zalog. Podatki se med dvigalom in sistemom ERP izmenjujejo s pomočjo prenosa datotek FTP ali CIFS. Vgrajeni spletni strežnik ponuja možnost prikazovanja vsebine medpomnilnikov neposredno na krmilniku ali v brskalniku na osebnem računalniku.

Ta način delovanja ponuja možnosti hkratnega izvajanja operacij, upravljanja s skupinami dvigal naenkrat ter učinkovite komunikacije med vašim sistemom za upravljanje z zalogami ter krmilnikom.

MP12N-HostCom: neposredno aktiviranje sistema s pomočjo ukazov

V tem načinu se upravljanje izvaja v vašem, torej gostiteljskem sistemu. Ta prek uporabniškega vmesnika nadzoruje dvigala oziroma vrtiljake.

Programska oprema za upravljanje krmilniku pošlje ukaz za shranjevanje ali iskanje. Komunikacija poteka prek TCP / IP. Nadzorna točka dvigala je lahko fiksna delovna postaja (osebni računalnik) ali mobilni terminal.

Ta način predvideva upravljanje s celotnimi vsebniki in je prava izbira za organizacijo, ki ima upravljanje z artikli ustrezno urejeno v lastnem sistemu.

MP12N-HostWeb: neposredna komunikacija prek spleta

Ta način predvideva upravljanje z zalogami v vašem sistemu za upravljanje.

MP12N-HostWeb ponuja vsa orodja, potrebna za rabo uporabniškega vmesnika za upravljanje z artikli neposredno pri dvigalu ali vrtiljaku:

  • Ethernet vmesnik za integracijo v kupčevo omrežje
  • barvni TFT zaslon na dotik
  • integriran spletni brskalnik za prikaz HTML strani neposredno na nadzornem zaslonu
  • dva serijska in en USB vmesnik za povezovanje obrobnih naprav

Uporabniške rešitve lahko na nadzornem terminalu posamično implementiramo s pomočjo spletnega strežnika. Omejitev pri oblikovanju uporabniškega vmesnika praktično ni.